dimecres, 25 de juny del 2014

Mor Ana Maria Matute

 

Una de les veus més destacades de la narrativa espanyola de la segona meitat del segle XX, Ana María Matute (1925-2014)  ha mort a Barcelona als 88 anys.
L'impacte de la Guerra Civil i l'estat d'ànim de la població va determinar la primera meitat de la seva carrera literària, amb títols com Los Abel, Pequeño teatro amb que va aconseguir el Premi Planeta i Los hijos muertos Premi de la Crítica.
Després, amb Primera Memòria obtindria el Premi Nadal. Seria gràcies a Olvidado rey Gudú , que li va portar tres dècades de feina, que Matute entraria en una segona etapa de consolidació: la crítica va rebre l'obra com la peça mestra d'una trajectòria que en aqueslls moments estava apunt d'arribar a quarant anys de feina. 
Dos anys després va ser escollida acadèmica de la Reial Acadèmia Espanyola, on ha ocupat el seient K. Matute va ser la tercer dona que va formar part de la institució.
Després de la novel.la de temàtica cavalleresca Aranmahoth, encara publicaria una última novel.la Paraíso inhabitado i reuniria els seus contes a La puerta de la luna. El 2007 va guanyar el Premio Nacional de les Lletres Espanyoles, i al 2010 el Cervantes.

Si vols veure els llibres d'aquesta autora  que disposem a la Biblioteca clica aqui.











Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada