dissabte, 5 de març del 2011

NOVETATS MARÇ 2011


El desig de Tonino s’ha complert: s’ha tornat invisible. Però el que va creure que era un avantatge, ben aviat comença a tenir inconvenients...
Aquest és un clàssic conte de Gianni Rodari, que fa visible el que no es visible i més enllà d’aquest fet, l’autor ens ajuda a reflexionar sobre la invisibilitat dels més grans per aquells que encara tenen una vida laboral activa.




Aquest llibre forma part de la col•lecció de contes infantils per a totes les edats, grans o petites, que gaudeixin amb la lectura i, en especial, a tots aquells nenes i nenes que per diferents motius fins ara no han pogut accedir a materials adaptats a les seves necessitats.
El text original de cada conte va acompanyat d’una adaptació al català signat, un sistema de comunicació que utilitza el vocabulari de la llengua de signes catalana (LSC). Aquesta és la llengua natural de les persones sordes de Catalunya que funciona de manera independent al català oral.


Tot comença quan una família sencera de hàmsters toca la trompeta els últims 10 minuts d’abans d’anar a dormir per avisar al protagonista del conte que ja es hora.
Anem veient totes les tasques que s’han de fer, endreçar, rentar-se les dents...


Des de l'edat de pedra fins al futur contempla con neixen nous edificis de les ruïnes dels vells, com les estructures que un dia van ser importants queden enterrades i, en canvi, altres edificis sobreviuen al pas del temps.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada